2. El Pikap Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

01-11-2023 14:44
2. El Pikap Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

2. El Pikap Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Müziği en iyi şekilde deneyimlememize imkan sağlayan pikaplar, özellikle retro tarzı seven ve plak kültürünü benimseyen insanlar için çok büyük önem taşımaktadır. 2. el pikap satın almak isteyenler genelde yeni nesil pikapları değil eski plak çalarları tercih etmektedir. Bu pikaplar çok eski olduklarından her bir elementine dikkat ederek satın alınmalarında fayda var.

 

2. El pikap için detaylara geçmeden önce genel olarak pikap satın alırken nelere dikkat edilmeli konulu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Göz atmak için tıklayın.

Denemeden Asla Satın Almayın!

2. el pikap alırken öncelikle mutlaka test etmelisiniz. Gerekirse yanınızda bildiğiniz bir plak götürün ve satın almak istedğiniz ikinci el plak çalarda bu plağı dinleyin. Plağı dinlerken şu noktalara dikkat edin:

  • Seste bir bozukluk var mı ?
  • Atlama yapıyor mu ?
  • Cızırtı var mı ?

Yanınızda getirdiğiniz plağı daha önce başka bir pikapta dinlediğiniz için, yeni satın alacağınız cihazda bir sorun olup olmadığını hemen fark edebilirsiniz. O yüzden kulağınız sizin için en iyi referanstır. 2. el bir pikap satın alacaksanız mutlaka deneyip test edin.

Pikabın Tablasında Bir Sıkıntı Var Mı ?

Döner tablada bir sorun olabilir, tabla sabit mi bir sıkıntı var mı kontrol edin.

İğnede Sorun Var Mı ?

Pikap iğnesi direk plağa temas eden ilk element olduğu için çok büyük bir öneme sahip. Plak iğnesinde kırılma, yıpranma varsa. İyi ses alamazsınız. Belki değiştirmek gerekebilir. Fakat alacağınız pikaba uygun iğneyi piyasadan kolay kolay bulamayabilirsiniz. Bu yüzden pikabın iğnesi sağlam olsa bile ilerde değiştirmek gerekebileceğini göz önünde bulundurup, kolay bulunabilen bir iğne olup olmadığını öğrenin. Ayrıca pikap iğnesi nasıl değiştirilir bilmiyorsanız yazımızı okumak için tıklayın.

Kol Ayarı ve Kartuşa Dikkat Edin

Bozulma riski olan elementlerden kol ve kartuşun da sorunsuz oldup olmadığını test edin. Yarı otomatik veya tam otomatik bir pikap alıyorsanız, olması gibi çalışıp çalışmadığını test edin.

2. el pikap için bu temel adımların dışında pikap çalar satın alırken dikkat etmeniz gereken noktaları yukarıda da belirtiğiniz gibi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ayrıca "Pikap Seçerken Nelere Dikkat Etmelisini" adlı yazımızı okumak için tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.