Pikap ve Plak Alacakların En Çok Sorduğu Sorular

04-11-2023 13:43
Pikap ve Plak Alacakların En Çok Sorduğu Sorular

Bu yazımızda pikap ve plak satın alacak ya da daha önce satın almış insanların en çok sordukları sorulara yanıtlar bulabileceksiniz.

2. El Pikap Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Öncelikle ikinci el bir pikabı dinlemeden kesinlikle satın almayın. Pikabın dikkat etmeniz gereken en önemli bileşenleri: iğne, kol, kartuş ve tabladır. Ayrıca bu soruya uzun uzun cevap verdiğimiz yazımızı okumak için tıklayınız.

Sıfır Pikap (Yeni Nesil Pikap) Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Burada belirleyici olan sizin ihtiyaçlarınızdır. Sizin için öncelik ses kalitesi mi, taşınabilirlik mi ? Dahili hoparlör, bluetooth , her plağı çalmalı mı ? Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Plakta 33 45 78 Ne Anlama Geliyor ?

33/45/78'lik gibi plaklar çoğu kişinin aklını karıştırsa da aslında bunlar plağın 1 dakikada kaç tur attığını gösteriyor. Yani dakikada 33 devir yapan bir plağa 33'lük plak diyoruz. Genelde günümüzde kullanılan plaklar 33'lük plaklardır. Bunlar bütün bir albümü dinlemenize olanak tanıyan plaklardır. 45'lik plaklar küçük boyutlarda, arka ve ön yüzlerinde 1'er tane kayıt vardır. 78'lik plaklar da daha eski taş plak olarak adlandırılan plaklardır.

Her Plak Her Pikaba Olur Mu ? ?

Bu pikabınızın hız ayarıyla ilgilidir. Eğer pikabınız hız ayarını dakikada 45 veya 33 tur olarak ayarlamanıza imkan tanıyorsa 33, 45, 78 her plağı çalabilir. Genelde yeni nesil plaklar tüm plakları çalabiliyorlar.

Plakta Neden Cızırtı Olur ?

Bunun en önemli sebebi pikap iğnesidir. İğne özellikle kirli ise cızırtı yapabilir. Pikap iğnesi değişimi ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın.

Pikaplarda Direct-Drive ve Belt-Drive Ne Anlama Gelir ?

Eğer pikabın motoru tablayı doğrudan çeviriyorsa buna direct-drive (doğrudan), eğer motor tablayı bir kayış üstünden döndürüyorsa buna da belt-drive (kayışlı) denir.

 

Pikap İğnesinin Bittiği Nasıl Anlaşılır ?

En önemli referans kulaktır. Artık ses eskisi gibi kaliteli ve berrak duyulmuyorsa, boğuk ve cızırtı geliyorsa, pikap iğnesinin değişim zamanı gelmiş demektir.

Deck Pikap Ne Anlama Gelir ?

Deck pikap sadece pikap ünitesi olarak üretilen pikaplardır. Bu pikapları kullanabilmek için amfi ve hoparlöre ihtiyacınız olur. Tek başına ses alamazsınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.